fredag den 13

missan har fått fång igen. vilket betyder att om hon inte fixar detta anfallet så kommer vi att ta bort henne :'( den jävla fången är bedrövlig. många hästar lider/dör av fång. här kommer lite tips för att undvika fång

- ha inte hästarna på bete för tidigt
mkt fång kommer när hästarna kommer ut på betet, vi släpper våra hästar ngt senare på betet, och då har vi även slått ner det höga och pressat till hö.
- ha munkorg
om man är osäker på om hästen kanske kan få fång, då ska man skaffa en mun korg. dom får inte i sig lika mkt gräs och då inte riskerar lika mkt att hästen får fång. mun korg kan man även ha på en häst som lätt blir tjock på betet. vi har det på Hot Shot för hon inte ska bli så tjock.
- motionera hästen mkt
för att undvika fång ska man rida mkt på hästen, så den gör av med energi. detta är ju ett enkelt och roligt sätt att undvika fången på

för er som inte vet vad fång är så är det en hov sjukdom. man kan säga att det är som när en människa är allergisk mot ngt. det är att hästen inte tål sockret (tror jag det var) i gräset och då släpper typ hovbenet. det är drf en fång häst ska stå box för när hästen rör på sig så så går hovbenet upp igen och inte läker ihop.



 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback